Дрво Пром - Градежна Столарија

Јавете те се уште денес

033 270 576

ПРОИЗВОДИ

Алуминиум - ПВЦ

KMG е идеално решение за замена на постоечката столарија, со европски стандарди за еколошки чиста срединаСе прозиведува со мапина од европски реномираните брендови на Urban и Elumatic.
Повеќедецениско работно искусто, гаранција и квалитет.

Aluplast IDEAL 4000 прозорите се изведуват од 5 и 6 комори, две нивоа на дихтување и длабочина на вградување од 70 mm, одлична термоизлација, ги исполнуна сите денешни стандарди.

Стакло

Нискоенергетски објект подразбира потрошувачка на струја за загревање на просторот максимално до 40KWh/m2 годишно.

Пасивни куќи се објекти за кои потребата за загравање не надминува 15 40KWh/m2 годишно.

Бидејќи 70% од целокупната енергија се троши за загрeвање на просторите, изборот на квалитетна столарија е од исклучително значење. Енергетската ефикасност на нискоенергетските и пасивни куќи се заснова пред се на квалтетна топлотна изолација и квалитетни прозори и врати кои спречуваат губење топлина.

Clima Guard Solar стакло чијашто главна предност е топлотната изолација, во споредба со традиционалната изолација со стакло, овозможува заштеда до 50% за греење во ладните зимски денови.

Во едно просечно домаќинство тоа може да ве чини стотици евра годишно. Ова стакло покрај вашата заштедата се грижи и за вашата околина.

Собни Дрвени Врати

Дрво-алуминиум - Совршена комбинација

Покрај доброто архиктектонско решение, од голема важност е квалитетот и изгледот на прозорците. Како главна цел за заштита и добар изглед на прозорците обложениата алуминиумски облога од висок квалитет се користи затоа што универзалната дрво-алуминиумска столарија е комбинација која ги спојува најдобрите карактеристики на вградените материјали.Алуминиум - најефикасна и најтражена заштита за дрвените материјали од атмосферските влијанија. Заштитата со алуминиум се врши со анодизација или пластификација со можност за голем избор на колорит.

Дрво - незаменлив материја за ентериер. Зголемената трајност и механичката цврстина се постигнува со ламилирање, а заштитната површина со TIХO лакови и полиуретански EKO лакови на водена база.